TuSeta tarjoaa vertaisryhmiä ja vapaa-ajantoimintaa sekä kouluttaa ja jakaa asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.
Jos sinua kiinnostaa myös muut sateenkaaritoimijat tai etsit ammattiapua, katso kenen puoleen kääntyä paikallisesti ja valtakunnallisesti.
TuSetan toimistolta saat Setan tuottamaa ammatillista ja nuorille suunnattua materiaalia esim. vastaanotollesi, työpaikallesi tai koulullesi. Toimistolta löytyy myös lainattavissa oleva valikoima DVD:itä ja kirjallisuutta.
Pohdituttaako oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli?
Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi kautta on mahdollisuus saada yksilötukea Turussa auktorisoidulta seksuaalineuvojalta ja erityistason seksuaaliterapeutilta Outi Santavuorelta.
Jos haluat varata luottamuksellisen keskustelutapaamisen, ota yhteyttä: outi.santavuori(a)pirkanmaanseta.fi
Yhdistys järjestää Turku Pride -tapahtumaa.
HLBTIQA+ -opiskelijajärjestö, joka järjestää tapahtumia kuten sitsejä.
Turun seudun sateenkaariperheet
Toimintaa perheellisille tai perhettä suunnitteleville. Pääsyä suljettuun keskusteluryhmään voit pyytää Turun seudun sateenkaariperheiden -sivujen ylläpitäjältä.
Lesbo- ja bi-naisten yhdistys, joka järjestää tapahtumia ja retkiä säännöllisesti.
Muunsukupuoliset kokoontuvat kahvittelemaan Kirjakahvilaan aina kuun ensimmäinen maanantai klo 17–19 ja satunnaisina viikonloppuina TuSetan olkkarilla. Tarkista tapaamisajat Kirjiksen kalenterista, TuSetalla järjestettävät tapahtumat TuSetan kalenterista.
Sukupuolivähemmistöihin kuuluville, heidän ystävilleen sekä ihmisoikeuksien kannattajille suunnattu ihmisoikeustapahtuma kesäkuussa 2018 Turussa.
Ammattiapua
Tsemppari – nuorten aikuisten kohtaamispaikka
Tsemppari-toiminta on matalan kynnyksen toimintaa 18–29-vuotiaille nuorille mielenterveyden tueksi. Tsemppari järjestää avointa toimintaa, suljettuja ryhmiä sekä antaa yksilötukea.
Kriisityötä ja -tukea, vertaisryhmiä mm. seksuaaliväkivaltaa kokeneille, läheisen menettäneelle ja yksin lasta odottaville.
Apua ja tukea lähisuhdeväkivaltaa kokeneille.
Aurinkoiseksi-seksuaalineuvonta
Maksullista neuvontaa seksiin, seksuaalisuuteen ja sukupuoleen liittyvissä kysymyksissä.
Valtakunnallinen HLBTIQA+ -ihmisoikeusjärjestö. Ihmisoikeustyön ohella Seta tuottaa materiaalia ja tukee jäsenjärjestöjensä, kuten TuSetan, toimintaa.
Seta on tuottanut materiaalia mm. nuorisotyöntekijöiden tueksi, oppaan opettajille, oppilashuollolle, toimittajille, vanhuspalveluiden työntekijöille ja transihmisten läheisille ja ystäville.
Kaikki Setan tuottama materiaali on sähköisesti luettavissa ja tilattavissa täällä.
Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi
Sinuiksi-palvelu järjestää puhelinpäivystystä ja chat-ryhmiä, jotta jokaisella sateenkaarevalla suomalaisella on mahdollisuus saada reaaliaikaista vertaistukea kotipaikastaan riippumatta.
Puhelinpäivystys on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 19–21 numerossa 044 300 2355. Palvelu on avoin kenelle tahansa omaa tai läheisen seksuaalista suuntautumista ja/tai sukupuolen moninaisuutta pohtivalle.
Sinuiksi on koonnut myös Turvallisen ulostulon oppaan, jossa on vinkkejä kaapista ulos tulevalle, hänen läheiselleen sekä ammattilaisille.
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus
Sukupuolen moninaisuuden asiantuntija. Tarjoaa tukea intersukupuolisille, transsukupuolisille ja sukupuoltaan pohtiville sekä heidän läheisilleen ja ammattilaisille.
Transtukipiste tarjoaa vertaisryhmien lisäksi tietoa eri kohderyhmille, puhelinneuvontaa sekä tukea ammattilaisille.
Palveluohjaajan puhelinaika keskiviikkoisin klo 14–16 numerossa 0503716899.
Sosiaalipsykologin puhelinaika torstaisin klo 15:15–17 numerossa 0503031522.
Yhteisöpedagogin puhelinaika perjantaisin klo 12–14 numerossa 0503264504
Yhdistys edistää sukupuoleltaan moninaisten ihmisoikeuksia. Trasek jakaa tietoa sukupuolen moninaisuudesta ja sukupuolen korjausprosessista.
Trasek on koonnut myös hyvät ohjeistukset ammattilaisille sekä läheisille.
Trasekilta saa juridista apua esim. kanteluihin ja valituksiin sukupuolenkorjausprosessiin liittyen sekä tukihenkilön lääketieteelliseen prosessiin. Trasekin alla pyörii myös Suomen ainoa intersukupuolisten tukiryhmä.
Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelussa annetaan tukea sateenkaari-ihmisten ja heidän läheistensä perhesuhteisiin. Olitpa itse sateenkaari-ihminen tai sateenkaari-ihmisen puoliso, vanhempi, lapsi, sisarus tai muu läheinen, voit olla yhteydessä perhetyöntekijään. Perhesuhdekeskus konsultoi myös ammattilaisia, jotka kohtaavat sateenkaari-ihmisiä ja heidän läheisiään työssään.
Puhelinpalvelu on avoinna maanantaisin klo 15–17 ja perjantaisin klo 8–10 numerossa 050 444 4446. Puhelimeen vastaa perhetyöntekijä, perhe- ja paripsykoterapeutti Terhi Väisänen.
Lastensuojelu- ja perhejärjestö, joka järjestää perheleirejä ja -valmennusta, rakkaussuhde- ja erotoimintaa sekä tekee neuvontaa ja edunvalvontaa.
Sateenkaariperheiden neuvontapuhelin on avoinna tiistaisin klo 12–13 ja torstaisin klo 9–10 numerossa 050 321 0048.
Foorumi, jossa tietoa ja vertaistukea aseksuaalisuuteen liittyen ja toiminnasta Suomessa.
Intersukupuolisten ylläpitämä sivusto, jossa tietoa intersukupuolisuudesta ja intersukupuolisten vertaisryhmätoiminnasta.
Translasten ja –nuorten perheet ry
Sukupuolen moninaisuutta pohtivien lasten ja nuorten perheiden ja lähi-ihmisten yhdistys. Nettisivuilla tietoa translasten ja –nuorten perheille ja mm. listaus eri kaupunkien sukupuolineutraaleista vessoista.
Muuta apua
Tasa-arvovaltuutettu valvoo tasa-arvolain noudattamista. Henkilö, joka epäilee joutuneensa kielletyn syrjinnän kohteeksi, voi pyytää asiasta tasa-arvovaltuutetun ohjeita ja neuvoja. Tasa-arvolain tarkoituksena on estää sukupuoleen, sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuva syrjintä.
Yhdenvertaisuusvaltuutetun puoleen voi kääntyä, jos on kokenut tai havainnut syrjintää iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
Rikosuhripäivystyksen (RIKUn) parantaa rikoksen uhrien, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita.
Auttava puhelin ma-ti klo 13–21 ja ke-pe klo 17– 21 numerossa 0203 16116. Puhelimesta saat neuvoja ja ohjausta rikosasioihin liittyen.
Juristin puhelinneuvonta ma-to klo 17–19 numerossa 0203 16117. Neuvonnassa voit tarkistaa lainmukaisia oikeuksiasi sekä saada niihin liittyvää ohjausta.
Naisten linja 0800 02400
Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille ja tytöille. Voit soittaa tai ottaa yhteyttä verkon kautta.
Nollalinja 080 005 005
Nollalinja auttaa kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan, väkivaltaa kokeneiden läheisiä sekä ammattilaisia ja viranomaisia, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.