Suomen lippu, linkki suomenkielisille sivuille
Suomeksi
Iso Britannian lippu, linkki englanninkielisille sivuille
In English

Åbonejdens Seta r.f. (TuSeta) är en lokal expertförening för alla HBTIQA+ personer i Åboregionen. Vi är medlemmar i den nationella människorättsorganisationen och påverkningsorganet Seta r.f., som  jobbar för social och juridisk jämställdhet för alla, oavsett sexuell läggning, kön eller könsuttryck.

Vi organiserar verksamhet för hbtiqa+ -personer i Åboregionen och Salo. Verksamheten innefattar bl.a. kamratstödsgrupper, fritidsaktiviteter och olika evenemang för regnbågsmänniskor och deras närstående. Vi besöker också skolor, samt utbildar elever i regnbågsfrågor.

Vår verksamhet bygger på våra volontärers insats – de utbildar, leder grupper, sitter i styrelsen, ordnar filmfestivalen Vinokino mm. Du är varmt välkommen med! Mer information om verksamheten samt om möjligheterna att engagera dig som volontär hittar du här.

Några fakta om Åbonejdens Seta rf
  • Grundad år 1971
  • Den äldsta kvarlevande organisationen i Finland som verkar för HBTIQA+-rättigheter
  • Kontor och vardagsrum i centrum av Åbo
  • Socialt arbete, utbildning och samarbete med andra organisationer och myndigheter
  • En massa fritidsaktiviteter – välkommen med!

Du hittar oss i Åbo centrum på Ursinsgatan 11 lh 54, och även på Facebook och Instagram. Du kan också kontakta oss per telefon och e-post. Noggrannare kontaktuppgifter finns här.

På vårt kontor hittar du broschyrer, affischer och annat material som kan användas på arbetsplatser, ungdomsgårdar, skolor och olika mottagningar. Vi tillhandahåller även en liten samling böcker och filmer i vårt bibliotek, som det är fritt fram för våra medlemmar att låna.

åbo, bro, bibliotek, regnbåge, belysning

Du hittar oss även här: